کشور آلمان
بدون شک میتوان گفت آلمان بعد از آمریکا و ژاپن سومین قدرت بزرگ صنعتی دنیاست. از ابتدای دهه 80 صنایع تکنولوژی آلمان رشد کلانی را شاهد بودهاند. همچنین کشور آلمان در صنایع مکانیکی، مواد شیمیایی، پوشاک، الکترونیک و وسایل نقلیه پیشرفت فراوانی دارد. سطح نوآوری بالا در صنایع و فساد کم زمینه شرایط بسیار مساعدی را برای مهاجرت و گرفتن ویزای کار آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی فراهم کرده است. قدرت اقتصادی آلمان باعث شده که بسیاری از تصمیمگیریهای مالی بزرگ اروپا توسط آلمان اتخاذشده و شرایط سایر کشورهای اروپایی وابستگی زیادی به آلمان دارد.
با توجه به شرایط ذکرشده و پتانسیل بالای آلمان برایسرمایهگذاری و کار این کشور همواره موردتوجه مهاجرین و سرمایهگذاران خارجی بوده است. درواقع میتوان گفت آلمان بعد از آمریکا دومین کشور مهاجرپذیر دنیاست. کشور آلمان بهعنوان یکی از صنعتیترین کشورهای جهان و ثروتمندترین کشور اروپایی بدون شک اولین انتخاب برای مهاجرین به قاره اروپا محسوب میشود. لذا در این مقاله روشهای مهاجرت کاری و سرمایهگذاری در آلمان و شرایط دریافت کارت آبی آلمان یا ویزای نیروی متخصص نیز شرح داده میشود
مهاجرت کاری به آلمان
کشور آلمان دارای پایینترین نرخ بیکاری در اروپا است و با توجه بهاضافه شدن مهاجرین به نیروی کار آلمان هنوز هم امکان جذب نیروی کار بیشتر در آلمان فراهم است. همچنین کارفرمایان آلمانی بهترین مزایا، امنیت شغلی و بیشترین پرداخت حقوق رادارند و ساعت کاری را کاهش داده و روزهای تعطیل در سال نیز 40 روز است. در حال حاضر قوانین این کشور به سمت سرعت بخشیدن به روند گرفتن مهاجرین متخصص پیش میرود.
بر اساس قوانین تصویبشده در سال 2019 روند مهاجرت کاری و نیروی متخصص خارج از اتحادیه اروپا به کشور آلمان راحت شده است. بر اساس این قوانین جستجوی کار و اخذ ویزای کاری برای افراد متخصص با داشتن مدارک آموزشی در حرفه خود آسانتر شده است. درواقع شرکتهای آلمانی مجازند که شهروندان غیر اتحادیه اروپا را با داشتن مدارک آموزشی معتبر استخدام کنند. البته این قوانین در سالهای قبل نیز برای مهاجرین کاری به آلمان وجود داشت اما بر اساس قوانین جدید روند گرفتن ویزا و جستجو کار سادهتر شده است.
مشاغل زیر برای مهاجرت کاری به آلمان شانس بالاتری دارند زیرا جز مشاغل موردنیاز آلمان هستند:
- مکاترونیک، اتوماسیون،ساختمانهای هوشمند
- ماشین الکتریکی،مهندسی برق، برق صنعتی و الکترونیک
- توسعه نرمافزار،برنامهنویسی، IT
- رانندگان و مهندسان حملونقل ریلی
- حرفه بهداشت، پرستاری در همه شاخهها،نگهداری افراد مسن، ارتوپدی، بهداشت و کودکان، روانپزشکی
- حسابداری و بازرگانی
- ساختوساز ساختمان،بتن، مصالح ساختمانی، لولهکشی، سنگتراشی، عایق صنعتی، گرمایش، سرمایش، پنجره و نمای شیشهای، متخصص سقف، دیوار و فنّاوری آببندی
روشهای گرفتن ویزای کار آلمان
متقاضیان برای گرفتن ویزای کار آلمان میتوانند از دو روش پیشنهاد کار و ویزای جستجو کار استفاده کنند.
ویزای پیشنهاد کار
با داشتن پیشنهاد کار یا job offer میتوان اقدام به گرفتن ویزای کار آلمان کرد. برای دریافت ویزای پیشنهاد کار آلمان متقاضی باید از کارفرما در آلمان دعوتنامه برای استخدام داشته باشد. متقاضیان برای دریافت ویزای کار آلمان باید در نظر داشته باشند که باید دارای مهارت و شرایط کاری خاص باشند زیرا در کشور آلمان کارفرما در صورتی میتواند دعوتنامه یا job offer ارسال کند که شخص واجد شرایطی در آلمان و اتحادیه اروپا برای آن شخص موجود نباشد.
برای اثبات این مورد کارفرما باید سه ماه در کشور آلمان برای شغل موردنظر آگهی استخدام صادر کند. اگر کسی در آلمان واجد شرایط نبود سپس در اتحادیه اروپا به مدت سه ماه دیگر آگهی کند. نهایتاً بعد از شش ماه اگر فرد مناسبی در اتحادیه اروپا پیدا نشد، امکان ارسال دعوتنامه به خارج از اتحادیه اروپا وجود دارد. درواقع میتوان گفت افراد برای گرفتن این عنوان شغلی شانس نسبتاً کمی دارند مگر اینکه دارای مهارت ویژهای باشند.
ویزای جستجوی کاری
ویزای جستجو کار یا job seeker نیز روش دیگری است که متقاضیان مهاجرت به آلمان میتوانند از آن برای گرفتن ویزای کار آلمان استفاده کنند. افراد با توجه به اعلام نیاز کشور آلمان برای نیروی متخصص، در صورت داشتن و اثبات مهارت میتوانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند. ویزای جستجوی کار دارای اعتبار 6 ماهه است و دارنده این ویزا میتواند به مدت 6 ماه در کشور آلمان به جستجوی کار بپردازد.
برای دریافت ویزای کار آلمان داشتن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس معتبر در کشور آلمان الزامی است و افراد با داشتن مهارت زبانی نه لزوماً مدرک زبان آلمانی یا در شرایطی حتی مهارت زبان انگلیسی برای دریافت ویزا اقدام کنند.
برای دریافت ویزای جستجوی کار افراد باید مدارک زیر را به همراه داشته باشند:
- فرم درخواست اقامت بلندمدت
- عکس گذرنامهای
- مدرک تحصیلی ایران
- تأییدیه اعتبار مدرک تحصیلی در آلمان
- مدرک محل اقامت پس از ورود رزرو هتل یا دعوتنامه غیررسمی از خویشاوندان یا دوستان
- گواهی مدرک زبان در صورت وجود
- رزومه کاری به زبان آلمانی یا انگلیسی
- انگیزه نامه
- تمکن مالی
- گذرنامه
- گواهی بیمه درمانی
:: بازدید از این مطلب : 744
|
امتیاز مطلب : 308
|
تعداد امتیازدهندگان : 62
|
مجموع امتیاز : 62